Eversense E3

Belangrijke update over beschikbaarheid van EVERSENSE® E3 CGM-systeem in Nederland

Beste Eversense gebruiker,

Namens Ascensia Diabetes Care en Senseonics stellen we u hierbij helaas op de hoogte dat de moeilijke beslissing is genomen om de distributie van Eversense® E3 CGM-systemen in Nederland na 31 juli 2023 te staken. Deze beslissing is genomen vanwege beperkte vergoedingen voor Eversense in Nederland.

Het inbrengen van het Eversense® E3 CGM-systeem en de sensoren zijn na 31 juli 2023 niet langer beschikbaar in Nederland. Tot deze datum kunnen nieuwe Eversense® E3-sensoren bij u worden ingebracht. Onze klantenservice blijft u technische ondersteuning en garantiedekking bieden gedurende de volledige zes maanden na het inbrengen, totdat uw sensor is verwijderd*.

Ascensia Diabetes Care en Senseonics begrijpen het belang van goed diabetesmanagement en wilden u het nieuws zo snel mogelijk laten weten, zodat u alternatieve oplossingen kunt bespreken met uw zorgverlener. We zullen u in deze overgangsperiode ondersteunen en het team van Ascensia Diabetes Care is voor al uw vragen en opmerkingen beschikbaar via info@diabetes.ascensia.nl

Met de CONTOUR®NEXT- en CONTOUR®PLUS BLUE-bloedglucosemeters blijft Ascensia ondersteuning bieden aan mensen met diabetes in Nederland. Deze meters blijven een belangrijk hulpmiddel om diabetes onder controle te houden. Eversense® E3 blijft beschikbaar in Duitsland, Italië, Spanje, Polen, Zweden en Zwitserland, evenals in de VS.

We voelen ons bevoorrecht dat u voor het Eversense® E3 CGM-systeem heeft gekozen voor uw diabetesbeheer en we wensen u het beste in de toekomst.

*De laatste datum voor het inbrengen is 31 juli 2023, dus tot 31 januari 2024 worden deze sensoren nog verwijderd