OVER ONS

Ascensia Diabetes Care is actief in 35 landen en behoort tot de marktleiders op het gebied van bloedglucosemeters.

Al meer dan vier decennia werken wij voor mensen met diabetes aan passende oplossingen. Iedereen kan namelijk diabetes krijgen. Alle bloedglucosemeters zijn voorzien van de NO CODING-technologie en hebben slechts een geringe hoeveelheid bloed nodig voor de meting. De nieuwste generatie bloedglucosemeters is uiterst nauwkeurig en toont meetwaarden op laboratoriumniveau.

Ook in de toekomst ligt de focus op de ontwikkeling van producten, diensten en ondersteunende systemen die afgestemd zijn op de behoeften van de mensen met diabetes en daarmee garant staan voor een betrouwbare en nauwkeurige zelfcontrole van bloedglucosewaarden.

Onze klanten gebruiken onze producten dagelijks, nemen beslissingen op basis van meetwaarden en vertrouwen hun bloedglucosemeter.


GESCHIEDENIS

Hieronder leest u hoe Ascensia Diabetes Care al jarenlang een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling en het optimaliseren van bloedglucosemeters en ondersteunde producten voor uw diabetes management.

Het is niet altijd eenvoudig om uw diabetes te managen, om uw bloedglucoseresultaten bij te houden en om de invloed van uw activiteiten op uw bloedglucoseresultaten te begrijpen. 
Vanaf nu kan dit. De CONTOUR®NEXT ONE meter en de CONTOUR®DIABETES app communiceren feilloos met elkaar om dit te realiseren.

Het jaar 2016 luidt een nieuw tijdperk in op de Diabetes Care-markt: Bayer Diabetes Care en Panasonic Healthcare voegen zich na een samenwerking van meer dan 20 jaar samen tot Ascensia Diabetes Care.

Het bedrijf zal vanaf januari 2016 als zelfstandige onderneming onder de naam Ascensia Diabetes Care Holdings opereren met hoofdkantoor in Bazel, Zwitserland.

Bayer bereikt in de lange geschiedenis een nieuwe mijlpaal.Contour Next en Contour Next Link zijn uitbreidingen van de productlijn. De Contour lijn biedt voor elke behoefte een passende oplossing. Contour Next Link is speciaal ontwikkeld voor aansluiting op de MiniMed Veo® Insulinepomp, de MiniMed Paradigm® REAL-Time insulinepomp en CGM system en het Guardian® Real-Time CGM system van Medtronic.

De Contour Next teststrip biedt nog nauwkeurigere meetwaarden dan de voorganger (Contour teststrip). Ook de meetapparaten profiteren van de nieuwste technologieën uit onderzoek van Bayer: de Multi-Pulse-meting wordt geïntegreerd, en later ook „Second-Chance sampling“.

Met de Contour USB brengt Bayer een trendy bloedglucosemeter op de markt, een meter in de vorm van een USB stick waarin de software Glucofacts voor diabetes management al geïntegreerd is. Dankzij tekstberichten en eenvoudige keuzemogelijkheden als „voor het eten“, „na het eten“ en verschillende notities, wordt het meten van bloedglucosewaarden en het vastleggen van gegevens aanzienlijk vereenvoudigd.

De bloedglucosemeter Breeze 2 kan op elk moment worden ingezet voor meting. Net als bij de voorganger wordt gebruik gemaakt van diskette met teststrips die dankzij de robuuste vervaardiging en het eenvoudige gebruik bijzonder geschikt zijn voor mensen van 50+.

Bayer presenteert de Ascensia Contour, een nieuw apparaat voor het meten van de bloedglucose. Voor het eerst is er bij een dergelijk systeem geen codering meer vereist. Daarmee wordt een vaak voorkomende bron van fouten uitgeschakeld en de instructie aanzienlijk vereenvoudigd. Meetresultaten met plasmareferentie maken rechtstreekse vergelijking mogelijk van de zelfgemeten resultaten en de resultaten van het apparaat van de behandelaar (bij de huisarts, in het laboratorium of in het ziekenhuis).

Bayer presenteert de tweede generatie multi-testsystemen. Het product heet Ascensia Breeze. Het nieuwe, robuuste apparaat is binnen enkele seconden onder de knie te krijgen en werkt met de testrips Ascensia Autodisc.

De nieuwe naam voor de Glucometer van Bayer Diagnostika wordt ingevoerd: Glucometer wordt Ascensia. Met de naam krijgen de producten niet alleen een gemeenschappelijke noemer, maar wordt ook een merkteken voor het totale aanbod voor mensen met diabetes gerealiseerd.

Bayer presenteert de Glucometer DEX, het eerste multi-testsysteem voor de zelfcontrole van bloedglucosewaarden, net als de Glucometer Elite op basis van biosensoren.

Bayer breidt het E-Health-aanbod uit met de Glucofacts Data Link, de eerste telefoonmodem voor elektronische overdracht van gegevens van de thuis-bloedglucosemeter naar de arts.

D Glucometer M, het eerste apparaat dat resultaten opslaat en de gegevensoverdracht naar de computer mogelijk maakt. Een jaar later is Bayers lancering van de PC-software Glucofacts, een programma voor de analyse van bloedglucosewaarden, een logisch gevolg.

Bayer ontwikkelt de Glucometer II, de eerste bloedglucosemeter met gegevensopslag.

Via de vroegere Ames-divisie presenteert Bayer de Ames Reflectance Meter, 's werelds eerste draagbare bloedglucosemeter.

Bayer presenteert een ontwikkeling die ook vandaag de dag nog als revolutie in de diagnostiek van diabetes wordt gezien: Dextrostix, de eerste teststrip voor de meting van glucose in het bloed.

Bayer (toen nog Miles geheten) ontwikkelt Clinitest, de eerste eenvoudig uitvoerbare tablettentest voor het aantonen van glucose in urine.

40 jaar sinds de landing op de maan – 40 jaar bloedglucosemeting.

De ontwikkelaars en producenten van de Contour-producten opereren sinds 5 januari 2016 onder de naam Ascensia Diabetes Care.

Wat u hier ziet is een bloedglucosemeter uit1969. In dat jaar presenteerde Bayer met de Ames Reflectance Meter de eerste draagbare bloedglucosemeter ter wereld. De meter woog bijna een kilo en had in verhouding grote hoeveelheden bloed nodig om de bloedglucosewaarde te kunnen bepalen.

Sinds het jaar van de eerste maanlanding is er technologisch veel veranderd. De meetapparaten zijn veel kleiner, sneller en lichter geworden. Wat echter blijft is ons streven naar het integreren van technische innovaties in eenvoudig te bedienen producten, een voornemen dat al tientallen jaren standhoudt.